Look who’s blogging….

Det er rart dette her, når det går så lang tid mellom et blogginnlegg og et annet, så blir terskelen for å komme i gang igjen så uendelig høy, ja, nesten uoverkommelig. Det er forferdelig dumt, for er det noe jeg virkelig liker her i verden så er det å skrive, men jeg merker at terskelen nå er blitt så høy –  og med det også kravene jeg setter til mine egne innlegg – at jeg blir helt lammet. Jeg får økt puls og hendene mine blir klamme. Datamaskinen og skrivingen som vanligvis er noe positivt, noe bra, blir noe skummelt og jeg velger i stedet å se på SKAM (sesong tre  – beste sesong ever, helt serr, altså  – dette mener jeg helt alvorlig,ikke serr –  biten da, men at denne sesonnystolgen er den aller beste, og viktigste), Gilmore Girls ( har bare sett de to første nye episodene, ingen spoilere er du snill) og kjøpe meg en nygammel stol —–>

Jeg har som dere ser også fått tak i mange nye bøker og ikke ryddet i hyllene mine. Ja, og lest nye norske bøker, selvfølgelig. Elisabeth (http://elbakken.blogspot.no/)  har gitt meg lov til å bruke hennes «Norsk på norsk», så jeg kommer til å skrive litt om bøkene jeg har lest i et eget innlegg – for ja, det kommer et innlegg. Målet er at det kommer – hold pusten, tell til ti – FLERE innlegg. Jupp, jeg vet, sjokkerende. Her setter jeg standarden for et innlegg hver fjerde måned, og så skal det plutselig komme en hel liten haug. Hvordan skal dette gå?!.

Det kan  ende med katastrofe – og som selverklært periodisk fatalist – er jeg selvfølgelig forberedt på dette og har satt inn tiltak for å forhindre, i alle fall mildne en eventuell bloggkatastrofe med påfølgende skrivesperre: sjokolade, alltid sjokolade. I tillegg: Generelt er rådet er å utsette seg for det man er litt redd for, i dette tilfellet skrive innlegg, så ofte som mulig. (Nei, Silje, det betyr ikke hver fjerde måned, heller et par ganger i uka). Et annet råd er å senke sine egne krav en smule, i hvert fall i starten, for å komme i gang med selve skrivingen, oppleve mestring og skrivelyst igjen (Ja, Silje, det er det du prøver på nå – ser du, der ER morsomt å skrive, ikke sant?).

Så hva er egentlig planen fremover? Jo, jeg skal skrive litt et par ganger i uka, stort sett om bøker, men muligens i en mer skravlete form enn en bokanmeldelse nå i starten. Noen ganger blir det bare et dikt eller et sitat, andre ganger lengre innlegg om bøker jeg har lest og likt (Jane Ashland, jeg ser på deg) og kanskje ikke likt så godt (…..). Jeg vil også se på lesemålene mine og drøfte litt hva målet egentlig er med lesemål. Blant annet.

Så, nå har det vært mye meg og meg. Hva med dere, hvordan går det?

 

15 kommentarer om “Look who’s blogging….

 1. Hurra, du er tilbake!!

  Jeg må komme meg opp på hesten igjen selv snart, selv om det for min del har vært mer travelhet enn egentlig skrivesperre som har kommet i veien for bloggen i høst. Men jo lengre tid som går, desto vanskeligere blir det å få ut fingern. Kanskje jeg også burde høre med Elisabeth om jeg kan låne hennes norsk på norsk …

  Jeg holder på med Aarøs Hennes løgnaktige ytre, og handlingen foregår for øyeblikket i Paris. Boken burde sånn sett være helt i din gate 🙂 Ellers er jeg litt lei norske romaner akkurat nå, og har planer om å lese kun tre romaner til før fristen i januar: Vigdis Hjorth, Bror Hagemann og Nicolai Houm. Ellers blir det dikt og noveller, som jeg ser mer frem til.

 2. Veldig koselig innlegg, kjekt med livstegn! Min plan var egentlig å skrive en del omtaler uten å publisere dem før jeg hadde mange nok til å kunne publisere jevnlig. Men jeg har ikke hatt tid eller overskudd til å skrive omtaler jeg blir fornøyd med, så da har det ikke blitt noe.

  Jeg tror jeg vil begynne med å lese bokblogger oftere og kanskje så smått prøve meg på din plan. Alltid fint å la seg inspirere av andres gode ideer.

  Selv sparer jeg sesong tre av Skam, meg og en venninne pleier å ha maraton når sesongene er ferdig. Litt rødvin og god mat, samt en sesong av Skam. Veldig koselig. Så for øvrig alt av Gilmore Girls fredag etter jobb – er ikke alltid flink til å spare.

 3. Har selv hatt 2 mndrs pause denne høsten, så jeg sier bare – velkommen tilbake! Du har vært savnet. Korte innlegg, lange, skravlete, tørre teoretiske, norsk på norsk, lesestoler og ullpledd. Det som får deg til tastaturet skal du skrive om. Er selv lei norske romaner, som Line. Har ingen videre mål mot januarfristen, men kjenner Houm klør litt i bakhodet. Har lest for mye norsk i det siste, jeg som i utgangspunktet liker gammel sci-fi.. Nettopp ferdig med en blodig sak fra Kepler, så nå tror jeg det blir – noe helt annet. Får se. Og lesemål ja. Humm.. Kanskje jeg snart burde se på hva jeg tenke i begynnelsen av året? Grattis med ny stol!

 4. Ikke bare blogger du, men Labben kommenterer også. En bra søndag for meg, det!

  Jeg gikk forbi Houm-boka på biblioteket i dag. Så den, tok på den, gikk videre. Jeg angrer, jeg gjør jo det.

  Hagemann leste jeg noen sider av, men så kom Minja på etterlengtet besøk, og da bare…. Jaaaaaaa, Minjaaaaaaaa! Nå står Hagemann ved siden av Ingrid Winther og det forteller vel det meste om min prioritering.

  Ellers? Slet med bloggingen, droppet månedsrapportene, og vips ble alt mer gøy. Dette året har vært altfor travelt til å fokusere særlig på bøker. Knappe 40 bøker så langt, det er til å gråte av.

 5. Jeg koser meg alltid med å lese innlegg her inne, uansett om det er «skravling», dikt eller bokomtaler. Drøfting om lesemål høres også veldig interessant ut – nå er det jo snart tid for å utarbeide noen nye for neste år..!

 6. Når både du og Ann Helen skriver på same dag står ikkje verda til påske! Beste dagen-før-bursdagsgave 😉 Eg har ingen konkrete råd for å starte bokblogging igen – eg klarer såvidt ei veke utan blogging og sjølv då er eg innom og kommenterer hist og her. Skravleinnlegg er og blogging, og eg vil gjerne lese om kva du leser for tida.

  Lesemåla mine har eg ikkje tenkt på på evigheter då eit anfall av dårleg leselyst kom over meg tidleg i haust. Norske bøker har eg forlatt 90% og ser nå fram til internasjonal Booker i mars.

  Godt å ha deg tilbake, Silje. Eg har sakna deg!

 7. Lavterskelblogging høres veldig bra ut. (godt begrep Ingalill) Det skal være gøy, og ikke hemmes av skrivesperrete perfeksjonisme.. Flere blogger pån igjen, dess bedre!
  Hørru du..

  Houm, glad for at flere er på vei til å lese Jane A, og Hagemanns gode roman!

  Selv er jeg helt fanget i Åsne Seierstads To Søstre, sterke saker, engasjerende, fælt.. Ikke riktig å si at jeg _koser: meg med (galskapen) den, men hvilket ord skal man bruke når jeg bare vil lese mer?

 8. Hei hurra!

  Sitter å vurderer å gjøre comeback selv i disse dager, men har slitt med de samme tankene som deg. Nå satser jeg på å bli dratt med i dragsuget, – og hvis den planen ikke fungerer ser jeg uansett fram til å følge med her. Syns forøvrig at skravleblogging ofte slår rene omtaler.

  Gleder meg!

 9. Bra skravleinnlegg, Silje 🙂
  Eg trur slike innlegg (der ein skriv rett frå levra og ikkje det ein «burde») er med på å gjera terskelen lågare.

 10. Godt å se deg tilbake og jeg liker bildet av bokhylla og retrostolen! Liker at det er annet enn bare bokanmeldelser på bokbloggene jeg leser, så den nye planen er noe jeg stiller meg helhjertet bak. Bør vel i grunn se litt på egen blogging og – for nå havner utenompraten i bokanmeldelsene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s