#bingereadingHarryHole og prosjekt nye hyller.

Påsken er over, eggene er tomme og magen prøver å komme seg etter tidenes sukkersjokk. Ja, jeg må innrømme at det skal bli deilig med hverdag igjen.

Men det er selvfølgelig ikke slik at jeg har spist godteri hele ferien. Jeg har også fått lest en del. Og ikke bare har jeg lest, jeg har faktisk lest krim! Det er en stund siden sist.

Det begynte med at jeg fikk den nye Jo Nesbø boka, Tørst, i posten  (Takk, Aschehoug!). Siden jeg ikke hadde lest de to foregående bøkene om Harry Hole; Gjenferd og Politi, la jeg den til side og tenkte at denne skal jeg lese etterhvert, bare ikke nå.

Men så begynte jeg å undre meg, hva var det egentlig som gjorde at jeg la fra meg hele Harry Hole en gang rundt 2011? Svaret et både enkelt og banalt. Jeg var redd. Redd fordi jeg var helt sikker på at Harry Hole kom til å dø i Gjenferd. Og det ville jeg ikke ha noe av. Heller leve lykkelig uvitende, tenkte jeg, og stakk fingrene i øra hver gang noen ville diskutere romanen. Det eneste jeg fikk med meg var ord som trist, sjokkerende og tragisk, og de forsterket bare min tro på at dette var det siste vi kom til å høre fra Harry Hole.

Så kom 2013 og jeg ble spoilet av utgivelsen av Politi. «Harry Hole er tilbake» sto det med stor skrift på omslaget – så da var han iallefall ikke død. I løpet av den tiden som hadde gått hadde jeg gått litt lei av krim generelt, så jeg gikk ikke med noen umiddelbare planer om å lese den med det første. Allikevel var jeg merkelig glad for at Harry Hole var tilbake. 

Og så ramlet Tørst ned i postkassa, og det begynte å krible i meg. Jeg ville lese krim og jeg ville lese Jo Nesbø. Så det gjorde jeg. I løpet av påsken har jeg nilest både Gjenferd og Politi, og begynt på Tørst. Og jeg synes de to førstnevnte er blant de beste i hele serien (ja, jeg skal lage et eget innlegg om hvorfor – i løpet av 2017). Jeg merker at jeg et litt utbrent nå som jeg har vært i Holes og Nesbøs univers i over en uke, og at det ikke går like raskt med Tørst. Det har ingenting med romanen å gjøre og alt med leseren, men sånn er det. 

Forresten, er det noen som lurer på hvor alle bøkene er blitt av? Jeg har fått flere hyller! Hurra!!

Oppdatering følger.

Håper alle har hatt noen deilige fridager! Hva har du lest?

10 kommentarer om “#bingereadingHarryHole og prosjekt nye hyller.

 1. Akkurat i det eg tenkte at Silje må skriva noko snart så tikka det inn eit innlegg frå din kant! Bokhyllene dine er superfine, og eg gler meg til å sjå meir bøker i dei 🙂

  Eg har eit litt rart forhold til Harry Hole. Bøkene hans kjøper eg på utgivelsesdato (forhåndsbestiller i butikk), men det kan ta månadsvis før eg les dei. Eg er nok meir glad i mannen og musikaren Jo Nesbø, enn i forfattaren Jo Nesbø, men Tørst ligger her og venter på den rette dagen.

  I påskeferien har eg lest Bakkebygrenda og Mio, min Mio, også har eg begynt på lydbokversjonen av Jane Eyre for det var på tide med ein gjenlesing. Det er så herlig å høyre ei bok du kjenner på rams, men samstundes oppdager du nye momenter du hadde lagt bakerst i hjernebarken.

 2. Så deilig med nye bokhyller og godt å høre fra deg:-) Mine bokhyller er fulle selv om jeg har gjort mitt beste for å lage plass i det siste, og det spørs om jeg får inn noen nye med det første. Jeg fikk også Tørst i postkassen, men har ikke lest Jo Nesbø siden Snømannen, og hadde egentlig ikke planer om å lese mer av han, så nå har jeg sendt den videre. Ser ut som du har kost deg veldig med Harry Hole da, så angrer nesten, men det er så mye annet jeg vil lese. Jeg begynte ikke på noen ny bok i påsken, men leste ferdig Huset med den blinde glassveranda av Wassmo (som var veldig vond og fin) og hørte ferdig en bok om drapet på JonBenet Ramsey til biosirkelen, så noe krim ble det. I tillegg leste jeg videre på Anna Karenina, og pga av en påskekampanje på melkekartongen fikk jeg 30 dagers gratis Storytel og begynte så vidt på en krim i bilen på vei hjem fra hyttetur. Jeg hadde med meg tre bøker til utenom alle de som er på kindle, for det er jo viktig med valgfrihet;.)

  • Huset med den blinde glassveranda er fantastisk. Hvordan var boka om JonBenet? Jeg venter spent på Netflix dokumentaren Casting JonBenet. Den tror jeg blir bra.
   Ha ha, kjenner igjen det å pakke bøker til en hver anledning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s