Samlesing: Berge av Jan Kjærstad

Hei –

lenge siden sist.

Det er ny måned og dermed tid for ny samlesing. I juli er det Jan Kjærstad og Berge som står for tur, og det er jeg, sammen med min alltid gode reisekompanjong, Elisabeth fra Bokstavelig Talt, som har ansvaret.

Berge var min første roman av Jan Kjærstad, og for meg var det et veldig godt første møte. Sakte, men sikkert ble jeg dratt inn i denne historien, jeg lot meg bli revet med, hadde teorier – ganske bombastiske teorier for å si det mildt – og endte opp med å krysse alt jeg hadde av fingre og tær, armer og bein, i håp om at teorien min var feil og at Kjærstad hele veien hadde lurt meg.  For sånn er det med denne romanen, i alle fall ble det sånn for meg, at jeg virkelig brydde meg om både Ine Wang, Peter Malm og sist, men absolutt ikke minst, Nicolai Berge.

20180701_110319

Men mer om det senere, juli har akkurat begynt, nå litt om planene og hva dere vil få se i løpet av de neste 31 dagene.

De som følger Elisabeth og meg på sosiale medier har nok fått med dere at vi er veldig glad i å dra på turer sammen. Våre årlige bokturer er blitt en tradisjon, og det har nok også våre #helanoghalvanpåtur bilder blitt også. Årets tur gikk til Dublin og vi hadde med oss en ekstra turkamerat:

20180701_111954

Akkurat nå er han sammen med Elisabeth i England, men snart kommer de til Paris og vi vil vi få mulighet til å ta noen #helandhalvanogjanpåtur bilder. Følg med på Instagram.

Ellers har vi hatt et lite prosjekt der vi har lest samme utgave av Berge etter tur og kommentert i margen. Det vil komme en egen post om dette i midten av måneden, i tillegg til noen smakebiter på Instagram, men det jeg kan si nå er at det å ha en dialog både med en annen leser og boka ga lesingen en ekstra dimensjon – og når vi i tillegg legger til små diskusjoner og tanker på Messenger –  så gøy!

Jeg gleder meg veldig til denne samlesingen, og det håper jeg dere gjør også!

Som alltid; legg igjen link til anmeldelser og andre innlegg relatert til boka i kommentarfeltet her.

Instagram: 

siljeblomst (denne er lukket, men jeg godtar alle bokfolk)

elbakken

bokbloggerpris1

 

2 kommentarer om “Samlesing: Berge av Jan Kjærstad

  1. Håper du har det fint i Paris Silje, alltid gøy å komme over oppdateringer fra feriene dine her, og turene med Elisabeth. Siden jeg ikke har blitt helt venner med Instagram, blir det ikke så ofte lenger. Berger har jeg ikke lest, og jeg kommer ikke til å lese den heller, introen fristet meg ikke i det hele tatt. Gleder meg til å høre hva dere andre sier, både alle de som har stemt på den, og de som leser denne måneden. God sommer i Paris!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s