Dette synes jeg om : Darkness becomes her av Kelly Keaton.

Ari er på jakt etter svar, svar på hva som skjedde med moren hennes, svar på hvorfor hun ser så annerledes ut enn alle rundt henne, svar på hvem og hva hun er. Jakten fører henne til sykehuset der moren tilbrakte den siste tiden og et brev som ber henne om å holde seg unna fødebyen New Orleans og de som kan kjenne henne igjen. Hun må rømme.

I motsetning til hva moren ber henne om, bestemmer Ari seg for å reise til New Orleans, eller New 2 som den nå heter. For 13 år siden ble byen ødelagt av flere kraftige orkaner, og restene ble kjøpt opp av 9 ærverdige og gamle New Orleans – familier som sammen danner Novem. Det er Novem som styrer byen og som bygger den opp igjen til New 2, en by som er sentra for alt overnaturlig. Ari blir kjent med en gruppe barn og unge, freaks, og føler seg mer hjemme med dem enn hun noen gang har følt.

Samtidig er det noen som er ute etter henne, og hun får vite at hun og alle hennes formødre er rammet av en mystisk forbannelse. Hva går egentlig forbannelsen ut på? Hvordan kan Ari bli kvitt den,og hvem er det som har forbannet en hel slekt? Og det største spørsmålet av alle:  Hva er egentlig Ari?

Darkness becomes her er YA – debuten til Kelly Keaton, og første bok i serien Gods and monsters. Jeg får starte med å si at jeg likte denne boka veldig godt. Den var spennende og velskrevet, og den introduserte, iallefall meg, for noen nye temaer og karakterer innenfor sjangeren urban fantasy. Her er det både vampyrer, shape – shiftere, hekser,tollmenn, klarsynte og voodoo – prester, men iblandet dette er det også en god del gresk mytologi og greske guder. Det er også en vinkling her som jeg synes gjorde boka enda mer interessant og original – men det kan jeg dessverre ikke si noe mer om, da jeg vil ødelegge hele opplevelsen for de som ønsker å lese boka…

Hovedpersonen Ari er ei supertøff jente som kan slå fra seg, noe hun får god nytte for etterhvert som historien skrider frem. Samtidig får vi også hint om at livet i fosterhjem ikke alltid har vært positivt, og at dette nok er en grunn til at hun faktisk er så tøff som hun er. Jeg aner også en sårhet og følelse av mangel på tilhørighet bak den tøffe masken. Alt dette gjør at jeg synes Ari er en interessant og velutviklet karakter som jeg med glede følger videre i serien. Det samme gjelder for ungdommene som Ari blir kjent med. Jeg opplevde kanskje ikke at jeg ble like godt kjent med alle, men samtidig ble jeg nysgjerrig nok til å ønske å vite mer om dem, livene deres, kreftene dere og vennskapet dem i mellom. Det er bra! (Min store favoritt Violet er gjennom hele boka en liten, men stor, gåte og jeg håper virkelig hun trer mer frem i de neste bøkene).

Store deler av boka har New Orleans og områdene rundt som kulisse – her er Mardi Gras, store sørstats hus, gotiske kirkegårder og sumper. Jeg har alltid vært fascinert av denne byen, og synes den passet ypperlig til stemningen i romanen  – mystisk, gotisk og vakkert, men allikevel aner vi  noe skummelt som ligger og syder under overflaten.

Som nevnt ovenfor, så er dette den første boka i en serie, og det kan man egentlig merke. Den  fungerer veldig godt som introduksjon til karakterene og historien, og gjør meg så nysgjerrig på hva som vil skje videre at jeg uten tvil vil lese de neste bøkene når de kommer. Hovedfokuset i Darkness becomes her, foruten å «sette» karakterene, er Aris forbannelse og hva/ hvem hun egentlig er. Dette får vi vite på slutten, men svaret på den gåten åpner for så uendelig mye mer, at dersom det hadde vært en enkeltstående roman, så ville jeg nok blitt skuffet…

En innvendig har jeg dog; jeg synes den var for kort, eventuelt at forfatteren presset for mye handling inn på for få sider – det opplevde jeg som litt heseblesende til tider (Boka har under 300 sider).

Alt i alt en flott bok og en spennende begynnelse på en historie. Jeg vil definitivt lese den neste boka (og jeg håper den er litt lengre :-))

Ønsker alle en riktig god påske!

Man er aldri for gammel for påskeegg! Tusen takk, mamma 🙂

12 kommentarer om “Dette synes jeg om : Darkness becomes her av Kelly Keaton.

  1. Tilbaketråkk: Nå har… « siljes skriblerier

  2. Du skriver så gode anmeldelser av bøkene du leser! Mange av bøkene har jeg aldri hørt om engang, inkludert denne, og det gjør det ekstra gøy å lese. Jeg liker bloggen din veldig godt.

    Og hurra for snille mammaer! 🙂

  3. Nok en fin anmeldelse. Har du lest Beautiful Creatures av Garcia & Stohl? Tror det er en serie du vil like. Har kun lest første boken, og likte den kjempegodt.

  4. Tilbaketråkk: Nysgjerrig på: « siljes skriblerier

  5. Tilbaketråkk: Fire bøker jeg gleder meg til: « siljes skriblerier

  6. Tilbaketråkk: Topp ti på tirsdag: Oppfølgere jeg venter på. « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s