Sommerferie, Patti Smith og litt reisefeber.

I dag ønsket jeg verdens beste elever en riktig god sommer og oppfordret dem alle sterkt til å spise masse is. Og så etter en koselig sommerlunsj med koselige kollegaer var 1004739_10152358470586758_593275186_ndet sommerferie! Foran meg ligger sju uker med mange opplevelser og livsnyteri – og det er med økende reisefeber jeg begynner å planlegge hvilke bøker som skal få bli med meg til storbyen. Det er noen kriterier som ligger til grunn for utvelgelsen:

  • Det skal ikke være for mange bøker, jeg må jo ha plass i kofferten til de bøkene jeg garantert kommer til å kjøpe der nede.
  • Juni og juli boka i 1001- lesesirkelen må få lov til å bli med, nærmere bestemt Til fyret av Virginia Woolf og Tåpenes sammensvergelse av John Kennedy Toole.
  • Alle bøkene må være pocket-utgaver siden jeg skal få plass i veska.
  • En av bøkene skal ha noe med Frankrike å gjøre, og aller helst Paris.

Når jeg har fått dette på plass, ja da er det på tide å konsentrere seg om klær og andre ting som også er ganske elementært når man skal ut og reise.

Ellers så har jeg fremdeles svært dårlig leselyst, og det har ført til at jeg henger en uke etter med Just kids av Patti Smith. Jeg får lest litt hver dag, men jeg sliter med å få lest mye av gangen. Så det går sakte – men sikkert – fremover. Jeg liker nemlig boka veldig godt, og da særlig skildringene av NY på slutten av 1960-1970 – tallet. Jeg tar meg selv i å ønske at jeg var en fattig og sulten kunstnerspire med rom på Hotel Chelsea på denne tiden, og jeg blir svært fascinert av Patti selv og hennes tilnærming til kunsten sin.

Hvilke bøker har du tenkt å lese i sommer?

4 kommentarer om “Sommerferie, Patti Smith og litt reisefeber.

  1. Jeg lever gjennom andre og lar meg smitte av reisefeber. Den Tooleboka hadde jeg glemt, fint å bli minnet på nå jeg hoppe rett til biblioteket å bestille. Woolf har jeg lest før.
    Også gleder jeg meg til du blir ferdig med Patti. Siste gang jeg var på Chelsea Hotel var i Drømmefakultetet og det fristet ikke til merbesøk -)
    God tur Silje!

  2. Så ut som lure kriterier for pakking av bøker 😉 På min leseliste står i sommer står blandt annet Flaggermusmanen av Jo Nesbø, Flink pike av Gillian Flynn og Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran 🙂 I tillegg bestilte jeg en diger pakke fra Ark.no sitt 50%-salg idag 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s