# 11: Hvordan ligger jeg an?!?

Da er vi inne i 2012 sin aller siste måned, og mens jeg sniktømmer julekalenderen min så

Juleforberedelsene er så smått i gang.

Juleforberedelsene er så smått i gang.

skal jeg også prøve å oppsummere november, leselyst og måloppnåelse. For hvordan ligger jeg egentlig an??

November var nok en treig måte lesemessig, jeg får liksom ikke helt teken for tiden – dårlig konsentrasjon og plutselig hunger etter nye sjangre har gjort lesingen langsom, stykkevis og delt. Det har resultert i 3,5 bøker lest, og det er ikke helt godkjent, kjenner jeg. At jeg pr dags dato ligger foran med 4 bøker for å greie årets lesemål på 52 bøker er med på å løfte en ellers middelmådig og mørk måned kvantitativt sett.

Men la oss nå fokusere mer på det som er bra, for kvalitativt så er jeg ikke misfornøyd i det hele tatt; av de 3,5 bøkene som ble lest så er det en firer, to femmere og en sekser – det er VELDIG bra! Jeg har også variert en del sjangermessig med en krim – finsk, vel og merke, en historisk/paranormal ungdomsbok, en dystopisk – ish ungdomsbok og en memoar. Det er nok den siste sjangeren som frister mest fremdeles, og jeg har på følelsen av at det blir flere dokumentarbøker og biografier i desember. Akkurat nå koser jeg meg- og blir litt skremt – av Stasiland av Anna Funder, mens bøkene fra dette innlegget, samt Patti Smith sin Just Kids ligger i hylla og smiler forførende til meg. Ja da, jeg skal ikke glemme dere.

Jeg har selvfølgelig kjøpt en del bøker i tiden som har gått siden forrige oppsummeringsinnlegg, og selv om jeg ikke har satt meg ned for å formulere noen mål for 2013 ennå, så har jeg allerede tenkt å følge Lines eksempel: Neste år skal jeg ikke ha noen kjøpsbegrensinger! Samtidig så har jeg også planer om å lese flere av bøkene som allerede har fått plass i hyllene mine, både fra 2012 og tidligereVi får se om dette er to mål som lar seg kombinere 😉 Flere og grundigere beskrivelser av kommende målsettinger,

Noen av disse bøkene vil jeg lese i løpet av desember.

Noen av disse bøkene vil jeg lese i løpet av desember.

samt  en nøye vurdering av målene for 2012, kommer på slutten av året. Jeg må først få lest litt Dickens, blant annet.

I desember skal jeg lese for ikke å miste lesegleden igjen, så her blir det kun valgt bøker etter leselystprinsippet frem til nyttår. Kanskje blir det noe krim og svensk ungdomsfantasy? Dokumentarer blir det helt sikkert, garantert er også  A Christmas Carol av Charles Dickens – og så håper jeg at Karou blir med meg på flyet til Paris første juledag.

Hvordan ligger du an med målene dine på tampen av 2012? Og har du allerede lagt planer for neste år?

4 kommentarer om “# 11: Hvordan ligger jeg an?!?

 1. Jeg har akkurat skrevet om min november og ser at ikke mange av målene mine blir nådd i år heller. Jeg har skissert en lang liste med mål for 2013, men det kan bli for mange. På den annen side er det jo kjekt å ha mange ulike mål slik at man kan nå noen av dem hvis spesielle sjangre skulle friste mer enn andre for eksempel. Jeg håper på å nå målet om 50 leste bøker, men da må jeg helst lese dobbelt så mange bøker som vanlig. I en måned der jeg skal ha ferie to ganger er det ikke umulig:-) Gleder meg til å lese målene dine for neste år!

 2. Elendig måloppnåelse her i dalen.
  Neste år derimot da skal det leses – og blogges – og leses.
  Men hva jeg skal lese tør jeg ikke planlegge før januar.
  (dvs – egentlig er det jo ikke noe å planlegge – det er jo bare å overføre årets
  mislykkethet – og prøve igjen. 2012 målene er jo egentlig bare en kopi av 2011 målene som er en kopi av 2010 osv.) Hvem tror jeg jeg lurer?

  2013 kommer til å bli en kjøpsbonanzafest når alle skal oppheve handlerforbudene sine -)

  • Når du overfører mål, beholder du da det du allerede har oppnådd, eller starter du helt på nytt igjen?

   He he, du sier noe, men selv om vi er mange som opphever handleforbudene, så har vi også som mål å lese flere bøker fra hyllene våre – hvordan skal det gå? Jeg har forresten, til tross for målsetting om 2 bøker pr måned, hatt en kjøpsbonanzafest i 2012, så jeg håper at jeg klarer å begrense meg mer uten å ha det som mål (omvendt psykologi – jeg får lov til å kjøpe så mye jeg vil, kanskje jeg da begrenser meg ;-)).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s